Nybörjare

För att börja spela golf måste man gå en grönt kortkurs. Kortet ger dig rätt att spela golf på banan och deltaga i tävlingar. För att få kortet måste man genomföra en teoridel, en praktisk del och ett spelprov. Under kursen ingår bollar och lån av klubbor. Du erbjuds också att köpa ett nybörjarset till ett förmånligt pris av Din PGA Professional. Se mer om OZOONE golfset under Produkter.

Steg 1

Det första Du gör är att Du kontaktar klubben så hjälper dem dig att registrera dig och Du får ett golf-id. När Du fått ditt golf-id får Du även inloggningsuppgifter till "Min golf" och Du kan sätta igång med golfteorin. Den gör Du på webben och tar bland annat upp vett & etikett, spelregler, banvård mm. Du gör teorin i din egen takt och kan göra den hur många gånger Du vill under kursen.

Steg 2

Nu är det dags för steg två och det är att börja öva på slagen. Under kursens gång går vi igenom de slag Du behöver kunna för att spela golf på banan. Vi pratar också om regler, vett och etikett, banvård, mm. Kursen är 10 timmar och är förlagd över två dagar med ungefär 5 timmar per dag. Varje grupp är max 10 personer. Självklart kan Du låna klubbor av oss under kursens gång. Din tränare hjälper dig sedan med vilken utrustning just Du behöver.

Steg 3

Nu återstår bara att klara av spelprovet. Spelprovet sker på banan och när Du spelar ska Du ha med dig en fadder. En fadder är någon som redan spelar golf och har ett golf-id och Du ska klara av att få 18 poäng på nio hål. När Du klarat av spelprovet får Du ett handicap och Du startar på handicap 54.

Grattis!


För att anmäla sig till grönt kortkursen kontaktar Du antingen kansliet på Backa Säteri GK på 0303-636 18 eller på Ale GK på 0303-33 60 33.