Club fitting - Skräddarsydda klubbor anpassade efter Dig

Går Du i tankarna om Du ska köpa nya klubbor eller komplettera med någon klubba?

Om Du funderar på en ny driver så ska Du ju självklart ha en driver som passar Dig och Din sving och inte tvärtom. Vi har ju alla olika fysik, teknik och sving. Som Din tränare så vet jag hur Du svingar och slår bollen och jag vet vad just Du behöver för klubba.

I utprovningen av Dina nya klubbor använder vi oss av Foresight GCQuad launch monitor. En maskin som mäter Dina värden och ger Dig svart på vitt hur det ser ut. Vi vill ha så lite spridning som möjligt och gärna så långa slag som möjligt i kombination.

Det finns framför allt tre stora skäl till varför du skall gå till din golfpro för att göra utprovningen.

  • Som utbildade tränare förstår vi golfteknik, vi har full koll på orsak och verkan och kan tyda siffror i Foresight GCQuad och vi kan koppla det till din teknik och din utrustning. Det innebär att alla fittings också kommer att innehålla en viss del golflektion.
  • På golfklubben går det att testa utrustning från adekvat underlag. Vi kan testa järnklubbor från gräs, vi kan slå wedgar från både gräs och i bunker och vi kan putta på en riktig green.
  • Om du bara testar ut dina klubbor genom att slå in i ett nät så riskerar du att missa det allra viktigaste, hur bollen faktiskt flyger. Dessutom tenderar spelare att anpassa sin teknik efter bollens flykt och yttre förutsättningar som väder och vind. Vi tar alltid hänsyn till det i våra analyser av dig och din nya utrustning.

Vi hjälper dig att prova ut dina klubbor så att det passar ditt spel. Vi tittar naturligtvis på siffror så att dina nya klubbor presterar bra men det är precis lika viktigast att de känns bra och ser snygga ut.

För oss är du i första hand en elev, en golfspelare som vill bli bättre och i andra hand en kund.

Vi ser till att du har rätt uppsättning där alla klubborna fyller en funktion i ditt spel. Vi hjälper dig att fylla igen luckor med en extra wedge eller hybrid och vi ser till att din putter matchar din uppställning och din teknik.

Custom fitting bokas på Proplanner eller genom att Ni ringer Christer på 0731 - 59 54 50

En specifik Club Fitting bokas som en 50 minuters Club Fitting och kostar 600 kr. Vid köp av custom klubbor så gör vi ett avdrag från utprovningspriset på 50%.